WENST U MEER INFO? BEL VRIJBLIJVEND NAAR
09/227.80.63

Wist u dat u maar liefst 75% van uw energieverbruik uit de natuur kan halen? Dat u uw huis op die manier niet alleen uiterst zuinig, maar ook milieuvriendelijk van warmte kan voorzien? Met de vernieuwde en verbeterde mogelijkheden van de flexoTHERM maakt Vaillant haar warmtepompen zo mogelijk nóg efficiënter.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp kan u beschouwen als een milieuvriendelijk alternatief voor een verwarmingsketel. Waar traditionele centrale verwarming vaak op basis van stookolie of aardgas plaatsvindt, maakt een warmtepomp gebruik van hernieuwbare energiebronnen uit de omgeving. Dat komt neer op vier mogelijke warmtebronnen:

soorten warmtepompen

  1. Lucht
  2. Bodem (via verticale captatie)
  3. Bodem (via horizontale captatie)
  4. Water 

Een verdamper die zich aan de buitenkant van de woning bevindt, onttrekt via een koelvloeistof warmte uit de bron, waarna de vloeistof onder lage druk verdampt. Vervolgens perst een compressor de damp onder hoge druk weer samen, tot die een temperatuur bereikt die hoger is dan die in de woning.

In de condensor geeft de damp zijn warmte af aan de verwarmingsinstallatie, waarna hij weer afkoelt tot een vloeistof. Tot slot wordt de druk via een ontspanningsventiel verlaagd tot de temperatuur van de vloeistof opnieuw lager is dan die van de buitenomgeving. En het proces kan herbeginnen!

Het enige element dat energie (elektriciteit of aardgas) verbruikt tijdens dit proces, is de compressor. Op die manier wordt drie vierde van uw energie gratis en voor niets uit een hernieuwbare bron gehaald, en heeft u slechts een vierde aan elektriciteit of aardgas nodig om die energie om te vormen tot een aangename warmte. Een ecologische én economische manier om uw huis te verwarmen!

Hoe werkt de flexoTHERM warmtepomp?

Hoe efficiënt een warmtepomp ook is, het kan altijd beter. Daarom is Vaillant er steeds op uit om haar aanbod te optimaliseren. De flexoTHERM warmtepomp is het meest recente onderdeel van dat verbeterde aanbod en heeft haar naam te danken aan haar flexibel karakter. Zo werkt zij net als de meeste andere warmtepompen volgens bovenstaand principe, maar heeft Vaillant daarbovenop een aantal verbeteringen aangebracht die een nóg efficiëntere werking garanderen.

  • Flexibele keuze van de warmtebron: anders dan veel andere warmtepompen, is de flexoTHERM geschikt voor energiewinning uit bodem, lucht én water.
  • Flexibele weersomstandigheden: de flexoTHERM levert topprestaties in extreme temperaturen.
  • Flexibel gebruik: zowel verwarming op lage en hoge temperatuur als geïntegreerde actieve koeling en optionele passieve koeling.
  • Flexibele bediening: met de optionele Communicatiemodule VR 900 kan u uw warmtepomp vanop afstand bedienen via uw smartphone of tablet.
  • Flexibele installatie: opdeelbare toestellen die verkrijgbaar zijn in een brede range en een auroCOLLECT unit die tot 30 meter van uw woning kan worden geplaatst, garanderen een snelle en eenvoudige installatie in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Een efficiënte verwarmingsmethode met maximaal comfort: dat is waar de flexoTHERM om draait.

Ontdek welke voordelen de flexoTHERM nog meer te bieden heeft!

Met de flexoTHERM haalt u energie uit de natuur

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

  • 0473 37 80 63