WENST U MEER INFO? BEL VRIJBLIJVEND NAAR
09/227.80.63

De werking van een warmtepomp maakt algauw duidelijk dat de beste warmtepompen weinig nemen en veel geven. Zo ook met de flexoTHERM: een warmtepomp die een minimum aan inspanningen vraagt, en een maximum aan voordelen oplevert. Zuinig, groen, slim en stil: op en top comfort.

Een zuinige warmtepomp

Met een warmtepomp haalt u drie vierde van uw energie uit hernieuwbare energiebronnen in de natuur en heeft u slechts één vierde aan elektriciteit of aardgas nodig om die energie in warmte om te zetten.

De flexoTHERM garandeert met haar moderne koudemiddelencircuit, inclusief twee elektronische expansieventielen en nieuw koelmiddel R410A, een nóg optimalere efficiëntie. Zo maken de energiebalansregeling en een geïntegreerde weersafhankelijke regeling een extra zuinige werking met een lange levensduur van de compressor mogelijk.

Daarbovenop kreeg de flexoTHERM de hoogst haalbare energieklasse A++ toegewezen en kent zij een COP (Coefficient of Performance) tot wel 5,6. De COP beschrijft het rendement van een warmtepomp en moet, naargelang het type waterpomp, een minimumwaarde kennen tussen 3,0 en 4,5.

Een groene warmtepomp

green iq flexothermDat een warmtepomp een milieuvriendelijke keuze is om uw woning van warmte te voorzien, weet u intussen wellicht al. Om die duurzame, ecologische kwaliteiten van haar producten extra in de verf te zetten, creëerde Vaillant het Green iQ-label. Dat label wordt enkel toegewezen aan intelligente, duurzame en toekomstgerichte producten die aan strenge normen voldoen. Belangrijke criteria zijn:

  • een minimale energieklasse A
  • lagere energiekosten
  • optimale doeltreffendheid
  • een maatschappelijk verantwoorde productie in Europa, meestal Duitsland
  • hoge graad van recycleerbaarheid
  • hoge kwaliteit

De flexoTHERM is een van de eerste producten die onder dit label op de markt worden gebracht. Op de website van Vaillant kan u meer lezen over Green iQ.

Een slimme warmtepomp

Het Green iQ-label wijst niet alleen op een milieuvriendelijk, maar ook op een intelligent product. Een modern, internetgestuurd systeembeheer levert een gebruiksvriendelijke bediening op: zo wordt de nieuwe thermostaat multiMATIC VRC 700 uitgebreid met de optionele Communicatiemodule VR 900 met gratis app. Vanaf nu kan u de instellingen van uw warmtepomp via uw smartphone of tablet vanop afstand aanpassen!

De flexoTHERM is om wel meer redenen een slimme warmtepomp. Zo weet de flexoTHERM uw woning tijdens de winter perfect te verwarmen op zowel lage als hoge temperatuur en tijdens de zomer te verfrissen via een geïntegreerde actieve koeling en een optionele passieve koeling. Daarbovenop maken slimme, voorgemonteerde modules en accessoires een eenvoudige installatie mogelijk in nieuwbouw én bestaande bouw.

Een stille warmtepomp

Een laatste, niet te onderschatten meerwaarde aan de flexoTHERM is haar onopvallendheid. Met een nog lagere geluidsemissie van maximaal 42 dB dankzij de driedimensionale compressorvering en een optimale mantelisolatie bent u niet alleen verzekerd van een warme, maar ook van een geruisloze woning.

Op en top comfort met de juiste installateur

De juiste installateur vormt de kers op de taart. Een ervaren vakman garandeert u de nodige expertise om uw warmtepomp correct en zonder de minste schram in uw woning te plaatsen. Bovendien geniet u bij de juiste mensen van de juiste kennis om een antwoord te krijgen op al uw vragen. Contacteer Ecoheating vrijblijvend voor meer informatie.

Flexotherm afstandsbediening

 

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

  • 0473 37 80 63